Tuesday, April 20, 2010

E-Day Review Series: The Food

Posted by kay kamal at 8:52 PM
Ada ingat my promise nak cte pasal food? Sesape tga puasa sila jgn baca, yg tga kebuluran, juga elakkan scroll down. Yang sedang diet sakan, tergantung kecekalan hati anda. We clear now? 

Okeh mari mulakan dgn kambing golek yang siyes sedap dimakan bersama mint thyme sauce and salad with 1000 island sauce. Ni je kot THE ONLY food i managed to eat cz bizi (body) sgt melayan suma org aritu.




Nasik minyak (ya, kalau nikah2 siap2 aritu pon bgs,kn?) yang sedap boleh dimakan begitu sahaja.



Ayam goreng berempah ini sgt sedap da saya hanya berjaya merasa lepas umah da kosong (9pm) lalu makan dgn laparnya sbb last meal was mlm smlm kol 9pm...kambing sekeping dua tak kire la,kan.. hee~

Sebelah is kuah dalca. Cukp rasa,cukup pekat. Cukup segalanya


Ikan masak goreng sweet sour (somewhat). This one a little dry but is overall nice. Nothing too much of a WHOA but nice.



Sayur campur chinese-style stir-fry. Fresh sayur dier. Manis2. Crunchy.



Ohya, lupa..i ate this too semangkuk.hehe..







Laksa terus tak sempat merasa but from testi kengkawan diorg bagi 5.5/10 so i guess ok-ok la.



Sotong sambal yang tak bape pedas sesuai untuk dimakan oleh my youngest sis yang takut pedas and kurma daging yang pekat dan berperisa penuh. Recommended.



Kuih ni pon sempat merasa kek gula hangus *my feveret!* je...yang tepung pelita/kuih bot tak sempat sbb cpat sgt org sapu licin..sdap bebenor kot.


Buah dier pandai pilih. Mmg siyesly manis and crispy. Ada 2 choices je tapi itu pon org da cukup rambang mata.



Rojak buah, acar buah, kuih pudding jagung, ulam2 and also mee jawa. Hoh, amik ko..mau tak meletop perut..*actually ada nasik dagang gak yg my grandma masak tapi tak sempat nk amik pic masa tu cz majlis da start*

Patutla my frens duk ulang alik, ulang alik..nak merasa suma la kot. Ruginye sndri tak dpt nak mkn sgt. Tak sempat! Mmg bagus la pengantin ada makan beradap..kalo tak pengsan hypoglycemia la saya..

So,sesape nak quotation from this caterer, sila2 la tggalkan ur email in the comment box below. Food bole gerenti sedap..hehe. Ouh tidak, mereka tak bayar saya mempromo mahupon memberi diskon. Ini ikhlas dari hati yang suci ini ~ewah~





13 comments:

ElyaElmo on April 21, 2010 at 12:46 PM said...

nyum2..bnyk nye makanannnn..heaven

under the sky on April 21, 2010 at 3:30 PM said...

pergh...menyelerakan

~ thalhazlin ~ on April 21, 2010 at 6:00 PM said...

hola kay kamal. thanks link me. link urs aso. such a beautiful e-day ! the food soo yummy :) congratulations for ur engagement dear.

kay kamal on April 21, 2010 at 6:08 PM said...

elya n farah: ada pnuhkan syarat2 sbelom scroll down tak?

hazlin: tq so much! pujian anda adalah too kind

Sarah Abd Rahim on April 22, 2010 at 1:41 PM said...

Hehe.. Love Song is our song too.. But we used the original version from The Cure in our wedding video.. ;)

Si Jelita on April 22, 2010 at 8:21 PM said...

byk sgt food yg aku termiss coz ari sgt panas and aku end up minum n minum n minum sampai perut penuh air dah x lrt nak mkn...rugi2...

kay kamal on April 23, 2010 at 2:30 AM said...

sarah.. kinda peculiar ur comment falls in this post. anywho~ the cure ver is not as sensual as 311's ver..*nak mengaku diri sensual la tu-sila muntah now*

che'ah..tu la, patut ko tapau je

~aina~ on April 27, 2010 at 8:08 PM said...

hi kay..

i stumbled on yr blog while reading sape punyer blog ntah, da lupa hihihi..

anyways, can i hv d no of yr caterer? tq.. :)

~ aina ~
twistedbutterfly79@gmail.com

Hunny Bunny on May 14, 2010 at 8:36 PM said...

all the foods are amazing and sangat la sedap!!! thanks Kay..

kay kamal on May 14, 2010 at 8:48 PM said...

thanks to you la dtg.huhu.. i yg tak smpat mrasa

i.am.diana. on August 13, 2010 at 7:07 PM said...

hi babe!
terliuq i tgk menu u ni tau..
teruja plak i!
btw, caterer u ni based kat mana ye?
email me the details plz..
mizz_di4n4@yahoo.com

ive linked ya! ;)

farahdzilah on October 18, 2010 at 6:10 PM said...

hi there..looking for caterer wif delicious comment : ).. can i have ur caterer number..thanks for de help..email me @ farahdzilah@gmail.com

miss caprioska on February 9, 2011 at 11:42 AM said...

hi i terlalu kt blog u. great blog btw! great wedding! and your food is awesome. can i have the caterers number. email me at yu_gurliegurl@yahoo.com

Thanks in advance!

Post a Comment

it would be nice to hear from you..spill em here:

 

Musings of a bride...has been Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare