Sunday, March 14, 2010

Mini Pelamin Inspirations

Posted by kay kamal at 1:52 AM
Sok sek sok sek pasal kahwin, pasal majlis bertunang yang depan muke satu hapak pon tak jalan lagi.I ade cincin and a baju..itu saja okay..itu saja!  Apekah? Dan to make matters worse, I ada less than a week to make everthing! And itu pon nasib baik my sweetest Aunty Maly tolong buatkan bunga pahar and bunga2 hiasan hantaran I pinjam my Abang Boy (anak Aunty Maly) nye masa bertunang dulu (like 2 years back). And my mom thankfully has made the arrangements with the caterer...ah, saya sayang ibu!

Anyway, hasil budget ciput dan demand besar.. terpaksalah merealisasikan pelamin mini sendiri mengguna-recycle barang yang sedia ada kat rumah..

Bahan2 yang saya ada termasuk:
1) Kerusi kayu jati yang beli kat mane tah, still sgt gorgeous okay walaupun seusia ngan adik lelaki I yang sasa itu... ( 18-20 taun estimate). Lagipon I nak pakai kerusi since mama Luqman ada sakit lutut and i myslef yang sungguh tak reti ayu ni mudah cramp kaki kalau duk bersimpuh lama-lama..kang dlm my gamba bertunang muka biru je thn kaki cramp..isk~ tak mau I!
2) Sheer curtains kaler white
3) Hiasan butterfly yang abah semangat beli kat Bandung's Pasar baru
4) Pokok hiasan kat umah yang ala2 aloe vera
5) Fairy lights (ala, lampu kelip liplap yg korang pasang masa raya kat luar umah tuh)

So,berbakalkan alatan sedia ada ni, Me and my cousin (who is an Art degree holder-with honours you!) akan berganding kepala dan tenaga membuat mini pelamin sekadar mampu dan harapnya fotogenic nanti

Mana mungkin lah dpt secantik inspirasi-inspiriasi dibawah tapi harapnya ada la jugak resemblance nnti..





















P/S: Abah kata nak pinjam the small stage (just to elevate sket the kerusi from TNB..my mom pulak kata the props from the latest "tilawah Al-Quran" at her office is still available and pristine for pinjaman..i hope this will open more opportunities for me to create my dream pelamin nanti. Insya-allah.

P/P/S: sesape nak sponsor /bagi pinjam bunga2 hiasan untuk mencantikkan lagi pelamin yang bakal dibuat adalah dialu-alukan..hehehe



Kay Kamal


2 comments:

ZARA on March 21, 2010 at 12:43 AM said...

saya tidak membuat majlis pertunangan jadi tiada lah bunga-bungaan untuk di pinjam kan. maaflah.

kay kamal on March 29, 2010 at 1:28 AM said...

seb bek my aunty sponsor..hehe..and the rest i panjat tangga sendiri suma memasang scallops.

Post a Comment

it would be nice to hear from you..spill em here:

 

Musings of a bride...has been Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare