Thursday, August 5, 2010

Sweet Indulgence(s) Part 1

Posted by kay kamal at 10:25 PM
My mom sure akan reject sungguh2 idea ni tapi nak taruk gak! hehe

I so DREAM to have this. masa nikah would be more appropriate cz ada less thn 100 people..so tercapai lagi la nk laksanakan tu. If sanding tak larat la pulak I nk kena sediakan for 2000 org kan~

I sgt suka ini Candy Buffets..lihatlah how tempting

Siap bole ikut theme color lagi...aih~ I soooka!













Usually orang akan letak lollies,marshmallows, gummies, mini cotton candy puffs, jelly beans, gumballs, liquorice sticks...ade yang i tgk ade taruk cuppies and macaroons gak. Wah so nice! * i have sweet tooth yg sgtla melampau*

This one available in malaysia from TheWeddingHeaven. But again i dun thk ill be able to fork out that much kot.. =[




Pastu another cheaper alternative (which is also the in-thing now in US) is the cookie buffet. Jadi cheap if u bake sendiri la..tapi i rase takde masalah kot nk bake for 50 people. I mean stakat 6-7 dozen ok kan?..kan? *mula doubt ability*









11 comments:

Nora a.k.a Aira on August 5, 2010 at 10:30 PM said...

kalo kat Malaysia kena wat banyak2 hehe kalo x sekejap je lesap hehe :)

Cik Belle on August 5, 2010 at 10:55 PM said...

nyummie! suke suke. ehehe. u boleh beli container+lid kat ikea, rm5.50 satu. murahh! lepas gune untuk nikah, boleh letak cookies kat rumah pulak. hehe. kalau takde penutup, i risau lemau nanti cookies.. tp untuk 2 3 jam xpe kot eyh.

ElyaElmo on August 5, 2010 at 11:13 PM said...

klo umah luas bestt buat candy buffet ni..
harapan laa nak buat kat umah elya...hu3

mysarah on August 6, 2010 at 1:01 AM said...

eh kalo mampu teruskan saje. just untuk pemanis mlut orang kata ;)

hana yoriee on August 6, 2010 at 8:24 AM said...

impian saya juge..mungkin akan guna the cheap2 candy from wholesale je kot..huhu..Cik Belle, bsr mana container yg rm3.50 kat IKEA tu??? nak lah beli kalo murah cenggitu..hehe..

@ty_farEd on August 6, 2010 at 8:44 AM said...

oh my..!! memang cantik... memang besh..!! tapi macam u jugak.. mak i mesti tak kasi nyer.. n yet..mesti adik2 lelaki i yang akan abeskan sumer candy ni dulu....!! huhu~

iedayah on August 6, 2010 at 11:42 AM said...

wah..sweetnye..candy buffet ikut theme kahwin..4 sure knk2 berkerumun kat situ..=p

farahfatihah on August 6, 2010 at 11:50 AM said...

babe u buat lah!! i dah kena warning ngan my mom kata 'jgn nak ngada2' hahahaha sbb i buat kat umah je...so phm2 la yer..huhuhu

cBonKsuNaniE on August 6, 2010 at 12:18 PM said...

i sokong!
kalo ade bajet, silekan..
n for the cookies, sile kerah adik2 u ;p

ieja_abu on August 6, 2010 at 1:27 PM said...

uhhhuuuu.so tempting! boleh tiru utk majlis i in future.ahaks
:P

missbutterfly on August 6, 2010 at 3:59 PM said...

pun blh taruk biskut raya ..hehee..

Post a Comment

it would be nice to hear from you..spill em here:

 

Musings of a bride...has been Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare