Wednesday, August 18, 2010

Destinasi Hornymoon Impian....Abah Said NO,so~

Posted by kay kamal at 10:59 PM
Remember this entry? ...Saya dgn sedih hati mengumumkan...*drumrolls* bahawa impian terpaksa dikuburkan begitu sahaja..bole tak i lupa bulan 12 is so like the musim tengkujuh di Terengganu~~ mau hanyut me and cik hubby kang da jadik jejak kasihan...*mintak simpang*

So, my dad trus bagi seperkataan "NO" pada saya tanpa sebarang belas and kata..why not go here instead?

i pon surf la..tempat yang SELALU suma org pegi..but my last trip was like..erm,10 years back..i guess it is only time for me to go back and say hi.. lagpon dkat bebenau ngn kampung Luqman..so~ y not kan. Da la accommodation fully sponsored by my parents. They have some kinda mmbership at this place..so it is FOC! *yerp, u read em rite! tak perlu gosok2 mata, buat merah je.hehe* 

Mari cuci mata..ZASSS!!

Arial view..ni kne naik heli baru bole dpt pic camni..so,sila jgn expect i bawak balik pic honeymoon gini macam,ye..




The Sea chalets



View from one of the sea chalets


Temapt lepak yang sungguh cool..rasa mcm orag kaya melepak disini..*eceh~*



Lobby yang gah..haruslah ade sesi bergambar nnti



Again swimming pool would be my fav hangout








Ni forest suite dier yang i sgt jatuh hati..kene add on nih nak dptkan this room.ngeh ngeh ngeh











Lagi pulak bole beractiviti ni..lagi la I suka~!! hehe



Jelita sungguh tempat ini...ah~


Must make sure abah book cpat2,tggal 3blm je ni..kang penuh!...*kiasu sungguh*

Saya tak sabar nak honeymoon~!! *gatal bebenau B2B ni,kan?*

18 comments:

mysarah on August 18, 2010 at 11:48 PM said...

eh negara mana plak ni? heheheh

i ni failed geog T____T

ElyaElmo on August 19, 2010 at 12:02 AM said...

dear..musim tengkujuh bilee yeh??elya mmg nak gi terengganu gak laa..tapi tak sure musim tu bile???:-s

Yanie on August 19, 2010 at 12:06 AM said...

Dear kat mana tempat ni? i pun tengah cari honeymoon place dalam Malaysia dulu. Lepas bertandang, kalau ada budget baru lah nak pergi yang jauh2 sikit. hehe. I pun bulan 12... u mesti takleh datang my recept kan? sebab u bertandang on that day!! huhu

Nora a.k.a Aira on August 19, 2010 at 12:45 AM said...

i pun fail geografi hehe kat mana ni ek?

Sya Sakura on August 19, 2010 at 12:52 AM said...

cantikknye!! Kat mane ni eh?
seriously xde idea dimanakah tempat ni.. but seriously super cantik! :)

under the sky on August 19, 2010 at 1:15 AM said...

heeee..nampak tajuk je i terus dtg sni

farhanna on August 19, 2010 at 7:43 AM said...

langkawi pun ada water resort..

NahWaL on August 19, 2010 at 8:06 AM said...

Anywhere you go Im sure you wont mind since you're in honeymoon mood. LOL. kan? pergi pD pon rasa macam syurga dunia je. acecece

thezaila on August 19, 2010 at 9:31 AM said...

omg chantek nya... sangat sesuai utk honeymoon nih... dah hujung2 thn ni, mmg musin tengkujuh.. so mmg nk p jauh2 pun cuak jugak..

~ thalhazlin ~ on August 19, 2010 at 10:19 AM said...

mcm kat berjaya resort langkawi ek dear? kite honeymoon kat situ best gak la. ehe

syanaim on August 19, 2010 at 11:32 AM said...

::best nye tempat ni..suka2..:D..::

masmOna on August 19, 2010 at 9:35 PM said...

uuu..kat mana ni? spesifik pls? serius cantek wuu..rasa nk pegi jeh =)

kay kamal on August 21, 2010 at 11:49 AM said...

okay,again im sorry laaaaambat bls...

this is in berjaya resort langkawi (mysarah, nora, sya sakura ,yanie, masmona, take note.huhu..tahniah thalha yg ebat meneka!)..tempat saaaangat cantik i really wish to be there..however..ade berita menarik im yet able to tel cz bz and also cz nk recnfirm baru bole gtau..hehe

elya n zaila musim tengkujuh kat ganu basically musim winter kat US...kinda coincide w each other (my kampung kat ganu..huhu). kalo g masa tu mmg kje honeymoon dlm bilik je la sampai tatau nk watpe selepas ber-round-round of ehem2...hehe

n nahwal yg gatal..ye,saya paham...mmg g depan umah pon rase bes..hoho

farahfatihah on August 24, 2010 at 9:02 AM said...

hmmm due the monsun gak la i punya honeymoon tunda bulan 4..gitu! hahaha boleh panggil honeymoon lagi ke?

kay kamal on August 24, 2010 at 11:14 AM said...

errr..babymoon? hehe

either..

1) membuat baby-moon
2) baby dlm perut-moon

♥♥relyza♥♥ on August 25, 2010 at 1:01 AM said...

cantik!!! sila membuat baby-moon yer..haahhaa
anor pun maybe tunda lepas beranak nak g official honeymoon. verangan nak ke krabi...takkan nak g ngan peyut beso. hahaha

kay kamal on August 26, 2010 at 1:46 AM said...

relyza: kire u g honeymoon masa da ade baby sorang..pass kat ur mom/mak mertua and lambai sambil kata..

"bye2! kami nk g wat satu lagi!"

lol

nurainie.ismail on August 30, 2010 at 12:51 PM said...

sama la kes kita!!hukhuk ritu pun nak honeymoon gi pulau yg cecantik!!haa, sapa suh amik tarikh wedding bulan dec kan?hikhik last2 i n hubbie g jln kl-melaka je..hukhuk taun ni nk smbut annivesary langkawi pulak.still, xleh g pulau jugak!!

btw, i'm married for 8mths dah..bezzla..kte yang dh kawin ni pun rs nak bersanding lagi sekali bila baca blog wedding org ni esp bride-to-be..ms nak kawen dulu lom lagi terjebak ngan blog..rs cm nyesal je

btw, conggratzz!!

Post a Comment

it would be nice to hear from you..spill em here:

 

Musings of a bride...has been Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare