Saturday, August 7, 2010

Cadangan Design Pelamin Sanding

Posted by kay kamal at 7:02 AM
When it comes to pelamin…mmg I cerewet. Cz the dewan yang nak pakai tu the stage is mak aih, besau! Kang pelamin yang salah pilihan, nmpak kecik kerdil je tga2 pentas tu kan da tak best. Pepun, I wanted something elaborate yang bole cover the whole area..at the same time kalau pelamin besar, bolehla family and kengkawan reramai naik atas pentas and yet pelamin tak nmpak tenggelam, ye tak? Pepun, pilihan hati nk now ni kerusi yang besor ade diamonds mcm El punye…tp Luqman lak cadangan asalnye kerusi single2..tapi tgk El buat cmtu rase mcm lebih mesra la pulak..hehe

These are among the inspirations I have in mind. Nampak mcm lebih kurang je kalau perhatikan lama2. Tapi ada la distinguishing features here and there. I mau bunga pink, background pink. Pengantin pakai silvery-gray-pink and the krusi kaler hitam so nak pengantin nampak pop-out *bole ke gitu?*


Tapi my vendor takde la pulak kerusi putih..aish~

Byk design i bakal letak ni byk panel2 tau..sila jgn naik buhsan








Kerusi camni tentatively yg  Luqman mau






Ala2 English garden..comel,kan?



Yang mcm rumah lagi cute tapi my mom takmo



These lak designs yang sgt unconventional tapi saja nak letak gak sebab suka.hehe

I mau kerusi camgini lak...*berselisih pendpt disitu*


Retro wa ckp lu..tapi Luqman tak suke LANGSUNG






Apelagi la yang i nk ngarut kat my wedding planner ni? hohoho




11 comments:

Nora a.k.a Aira on August 7, 2010 at 9:12 AM said...

dear..nora pun suka kerusi yg sama ~ hehe hem pelamin cantik2 la ~ huaaaaaaaa sukar nk pilih tp kalo dewan byk panel tu sesuai kan =)

ZARA on August 7, 2010 at 9:15 AM said...

Kay. i like ur idea. if me i pon suka kerusi hitam tu... cuba lah pujuk lagi si lukman tu...

p/s: besau? ke besar? hahahaha

A W E E N N Y E on August 7, 2010 at 10:35 AM said...

kerusi hitam nice...pink+hitam=nice
good luck babe

A W E E N N Y E on August 7, 2010 at 10:37 AM said...

kat kedah pn masalah...kerusi cantik2 takde...maksud i, kerusi yg awn nak takde..sedihhhhhhhh

Durruz on August 7, 2010 at 2:39 PM said...

i think kerusi besar to is the best choice. pandai2 je i ni. baru nampak pelamin besar and gah. ;)

pelamin roman ke, cantik jugak utk stage yg besar..

masmOna on August 7, 2010 at 10:41 PM said...

Kay, betul cakap zara cuba pujuk lukman tu. sebab kusi hitam besar siap ada diamond memang cantek!marveles!

faratul on August 8, 2010 at 1:57 PM said...

kusi ala2 arma tu kan? mmg cantek!

thezaila on August 8, 2010 at 10:59 PM said...

i sooka yg high back chair tu.. tp rata2 tukang pembuat pelamin akan kenakan additional cost utk kerusi sebeginian... *sigh*

mysarah on August 9, 2010 at 9:27 AM said...

rins suzana punya pelamin memang marbeles. will u use their service?

kay kamal on August 9, 2010 at 10:07 AM said...

nora: itu la..my dewan seswai 7 panels..tapi mlampau la pulak nk tambah2 berbayar lagi kan..sigh~

zara:3 taun da jadi org mlaka la babe..besau~!! lol

aween:i nk gak but they dun provide..daymn btul la & sdihnye kdah xd....ade org wat amik vendor KL..tapi transpot la plak

durruz: btul2..mmg trend la kusi beso..hehe...roman pillars sewa je can upto rm 7k awak..saya tak mampu la gitu

masmona: nk pujuk man pon sd gunenye..the WP tak carry. if nk sndri kne g sewa as a solo entity

faratul: ye..cantik tapi sekadar boleh mimpi je..tye WP diorg tak sdiakan

zaila: btul2..mnci..bukannye kite nk bwk balik pon pastu

mysarah: sadly i wun.. budget is really tight..

Two Souls With A Single Thought on August 9, 2010 at 12:03 PM said...

the black high back chair tu sangat cantik. love it!

Post a Comment

it would be nice to hear from you..spill em here:

 

Musings of a bride...has been Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare