Thursday, August 26, 2010

DIY Favour Bags

Posted by kay kamal at 10:12 AM
What happens during a partiular weekend? ...Mesti la ber-DIY! (p/s: ini scheduled entry cz saya tga bertungkus lumus blajar n exam..ewah~ and we need ur prayers pls..do pray us pass)

These are the ribbons me, my mom, my granny, my aunt and my sis duduk tgk CSI supersunday sambil wat...mata tgk tv tgn mau jalan ye..



The TQ tags..remmber this? Yang kat bawah tu all the tags..3000+ in total



AND.......











TARA!!!! (so far 1000+ done....2000+ to go..sigh~)


I beli paperbags ni kat pasar borong melaka (berdepan melaka sentral) ..trus 3000 keping i angkut sbb cheaper that way.hehe.. and the chinese aunty is really sweet and nice.


To me they look nice (chis perasan!) and they fit the budget. So why not  u B2B gv it a try?



17 comments:

syanaim on August 26, 2010 at 10:30 AM said...

::creative!!..:)..::

Xora on August 26, 2010 at 10:54 AM said...

cantik cantik!! saya suka :D

mysarah on August 26, 2010 at 11:16 AM said...

i tengok skrg ramai guna brown paper bag ni. satu murah, 2nd sweet n 3rd environment friendly :D

Sya Sakura on August 26, 2010 at 11:23 AM said...

sy sukee!! sy pon igt nk bg doorgift cmni.. tp last week citer kat my mom, dia telah menolak idea tu, walaupun sa kata nanti dh hias2 mesti sgt cantik.. nmpaknya kena redha je ape pon decision mak sy nanti.. hehe..

Nora a.k.a Aira on August 26, 2010 at 11:34 AM said...

good effort !! nora doakan kay pas exam with flying colurs key Ameeeen =)

khairulhaya on August 26, 2010 at 12:05 PM said...

huhu..idea yg sama roy mau gune sblm ni..tp disebabkan kekurangan kaki tgn..maka mak roy ckp suruh beli yg ready made je..sedih je..lg pon kertas tu lembut..kene jaga baik2..takut tkoyak nnt..

didieadila on August 26, 2010 at 1:06 PM said...

idea ni mmg praktikal sb menjimatkan xpyah nk spend mhal utk paper bag yg mmg org akn buang kan..heee~

♥♥ eija ♥♥ on August 26, 2010 at 1:12 PM said...

ja pun suka...
wah nanti nak jadi macam awak laa semua buat sendiri hehe...

amElyn on August 26, 2010 at 1:32 PM said...

cute! n i love it!
simply nice!
but the doorgift, my mom yg setelkan..so i redha jelah... =D

Reen Tart Nenas on August 26, 2010 at 1:54 PM said...

me same with sya. my mom doesnt agree to it :( poor me

ms syaz on August 26, 2010 at 2:29 PM said...

kay dear.. the paperbag how much eeh u dpt?

ZARA on August 26, 2010 at 2:45 PM said...

kang aku ikut kang kau kata aku tiru! tak mo lah ;p hehehe... kay... malas lah nak diy!!!! u super duper rajin... takpe!

Zariza on August 26, 2010 at 3:25 PM said...

za pun guna paper bag nie...dpt rega murah sgt2..
100 pcs = rm4.00 & doily paper 250 pcs = rm7.00 ( doily paper uncle tu x oder2 lagi ) ehehhe...tp lom start deco..n x tau nak deco cam ne lagi..uhuhuhu

4 months je lagi nie

masmOna on August 26, 2010 at 10:07 PM said...

kay, u belajar-exam-dan-DIY (sempat lagi). memang salute lah kat Dr Kay sorang nih. rajin bebenor! gud luck kay =) hugs!

aziraarif on August 26, 2010 at 10:14 PM said...

nice work.....rajin eh 3000 tu byk tu

dd dudu on August 28, 2010 at 9:27 PM said...

hehe nak buat macam ni jugaklaa, bole x?? thanx miss muse. nanti i letak u sebagai kredit ek ek ek ekkk ^^

kay kamal on August 29, 2010 at 10:03 AM said...

sesape nk wat, sila la. takde la creative mane pon i tiru je theknot and martha stewart. cumenye tak perlu la sebijik skali ngn logo.hehe..and lagi best kalo yg nk wat same tu majlis dier after my wedding.. hee~

=P

Post a Comment

it would be nice to hear from you..spill em here:

 

Musings of a bride...has been Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare