Tuesday, January 26, 2010

Dewan..oh..Dewan..

Posted by kay kamal at 10:44 PM
My mom called tadi and said " I booked the dewan already" (dimanakah? biarla rahsia dulu)..anyway, i asked,so bapa harga? n she went RM3,000.00...lalu daku tersedak..erk~ bukan budget kite dlm RM 1,000 je ke?

Lalu sepantas kilat I pegi check webbbies on all these Halls yg sama waktu dengannya di tempat yg agak berdekat-dekatan...and I found out that memang sume hall dalam RM 2,500 to RM 8,000 per 5 hour event harga standard!! WTF!! Astragfirullah!! (nak jadi bini n mak orang kene jaga bahasa)

Most halls u WAJIB amik their cateres in which makan buffet paling murah sekepala is RM 30++ kalau di-net kan will be like RM 42...RM 42 X 2000= RM 84,000..TIDAKKKKKK (lambat compute dlm otak).Tapi this one normally campur PA sistem (apa la sgt RM 350-RM500), decor dewan yang kononnya termantap (Plus minus if amik orang luar like RM 3,000-5,000),pelamin hebat (ni depends la u nk artificial or fresh and brapa panel bagai kat planner luar ) and also kek 3 tingkat yang sebenarnya dummy cake je except one slice for pura-pura potong cake..

Still,ni suda melampau!! Belum kira hantaran berdulang-dulang,nikah nye cost and jamuan, baju, photographer, videographer, card kawin, bilik pengantin, wedding favors, makeup, honeymoon etc (tak larat da nak list down..makin tinggi blood pressure I)

So now apepun my ciri-ciri dewan idaman...

1) Free on 27th nov 2010
2) Cukup besar to accomodate 500 people at one time
3) Ada aircon (tak sanggup makeup wat roller coaster atas muka, sudahla I org kuat nangis..mascara lari suda cukup havoc,okaay!)
4) Ada bilik to get ready bagai (and of course for solat)
5) Ample parking lots...mau beribu-ribu lemon...n ohya,free. TAK SUKE bayar parking!
6) Alatan-alatan yang berfungsi (takmo jadi macam Nacha's wedding--> refer post lama)
7) Toilet yang bersih dan segar
8) Tak kedekut waktu..kalo 5 jam tu bagi 5 jam 5 minit pon takmo mmg boleh jalan!
9) Senang orang ramai nak get to (jalan tak perlu la mcm ular kena ketuk) and tak terkenal traffic jams
10) Above all..i mesti la nk dewan tu cantik..(tapi again itu bergantung kpd kehebatan decor juga..haish...wahai Khareyan -www.khareyan.com-..napekah anda begitu out of my budget?)

Sapa boleh teka ni kat mana i belanja biskut (dewan pilihan my mom and dad)




So if any of you readers ada info dewan sekitar KL (area Bangsar) and Shah Alam yang menarik hati..plis plis plis do tell me..desper~


Kay Kamal

1 comments:

tinylittlehanna on September 10, 2012 at 2:10 PM said...

3k tu include ape..or just dewan sahaja..sbb nk sewa dewan ni gak..ayah and saya staff tnb gak..

Post a Comment

it would be nice to hear from you..spill em here:

 

Musings of a bride...has been Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare