Thursday, June 10, 2010

Photographers Berbakat Yet Affordable in Klang Valley

Posted by kay kamal at 10:09 AM
Tidak, tidak..i tak dpt sebarang komisyen mempromo mereka

Tapi since i da bertanye quotes mereka, its only fair if i dun waste their time cz i dun thk i akan berjaya amik mereka cz Luqman kata 3 teams of OP's adalah sgt melampau considering yg 2 teams nw ni pon inysa-allah ade upto 7-8 people...*ye, saye gdiks* 

The quotes i asked for is ONLY for shoot,editing n burn tau..no albums for SANDING only


quote for 27th Nov 2010 at Bangsar

Maka (in ascending rates)


ADIKSI Art & Photography


In teams of 2 RM 400


In teams of 4 RM 600









 Lembayung Senja Photography

Works in a team of 2 all the time


RM 450












Works in a team of 2-3 (shutterclick photography)

RM 500






works alone but if team available can ikut upto 2-3 people

RM 500


however he prefer kalau u amik full package cz he likes to fin his job sampai nmpak hasil katenye...hehe








works in team of 2-3 depending on availability

RM 500





ni mmg ade team but im not sure bape ramai

RM 700








Works in teams..tak sure bape..i thk 2-3 gak kot

RM 800






Since i myself am a photography enthusiast. obviously i akan care gile babeng pasal gamba and akan very the cerewet. So, just FYI my B2B frens.. ni lpas i da tgk their kerja like satu satu...each album i go thru. so bukan tangkap muat aje. Mmg i suka mereka2 ini amat sgt cuma mungkin bukan rezeki i ngn mereka ini. Lagipon malu la i kalau i rekemen bende tak best,kan?

 I hope this entry boleh help all u peeps baik B2B's mahupon these talented OP's...cz they are really kerja terbaeek punya (at least in my eyes la)

Ouh and also, mereka sgt customer frenly and jwab ur queries tanpa mengeluh and also sgt laju je mereka menghadap fb or blog mereka..sgt recommended. I suka org2 yang cpat respond ni. Shows that they are reliable. 

Jadi? ....huhu

20 comments:

farahfatihah on June 10, 2010 at 11:20 AM said...

wahh price dia best2!!!

ally on June 10, 2010 at 11:40 AM said...

waa..nice info kay..thanks..=)

Xora on June 10, 2010 at 11:50 AM said...

KK, kamu sangat bagus list kan semua OP2 ni. atleast alternatif bagi B2B kan nak buat pilihan. Pilihan mmg banyak cuma tertakhluk pada keinginan kita kan? Yg penting, ada OP dan OP tu boleh perform. Mana2 OP yg berjaya skrang pun, semuanya mula dari bawah :D good research KK!

ieja_abu on June 10, 2010 at 11:59 AM said...

kay dear!
thanks for promoting the team i suggest tu!
they are da*n friendly and very2 easy to work with!

p/s: i juge tak dpt sbrg komisyen promoting them.lol

ElyaElmo on June 10, 2010 at 3:14 PM said...

oowhh...nicee.....
susah laa nk cari OP yang berkenan di hati...hu3...

Yanie on June 10, 2010 at 4:11 PM said...

Hi Kay, i asked shafeeq the same thing, quo for shoot, edit, burn no album....tapi dia quote me RM750... Hmmph, different people asking different price ke camne ni Kay? Huhu.....

sarah on June 10, 2010 at 4:53 PM said...

very good info. thanks for sharing.
price tu upah je ye? album lain hrga kan?

kay kamal on June 10, 2010 at 6:40 PM said...

farahfatihah: itu la..i kan on a budget..i phm b2b lain yg in my shoes gak

ally: i share cz i care~! huhu..welcome

xora: itu la..y not bagi diorg peluang? mana tau u r their batu lonjakan n u bole tlg these OPs bagi naik terbaeek punya,kan?

mas: nothing la...if org tu ade bakat ape slhnye

elya: u tgk2 la..mane tau terjumpe ke. i mean ade yg yg more experienced yg sure lawa tapi i terang2 ckp i cannot afford.

yanie: ni quote for late nov 2010 at bangsar..u nye bile? if lagi peak lagi mhl kot. mcm hotel...

sarah: aa mmg shoot edit n burn je.

kay kamal on June 10, 2010 at 7:33 PM said...

yanie....here is shafeeq's answer...

"i see...now i know why suddenly so many people ask me to shoot and burn only..haha...ok..
let me make it clear why the price i bagi pada kay is different from you (yanie)

Kay is the first who ask me to shoot and burn (not really the first la..after a long time takda org request for shoot and burn..hehe)...then i give her that price...but suddenly , ada lagi org tanya..

i tak berapa suka shoot and burn because i prefer to give people full package (including album and everything)..i buat kerja pun puas..
but then...bila shoot and burn ,rasa mcm kerja separuh jalan (meaning shoot+edit je)...dats y bila tiba2 ada few request utk shoot and burn, i terpaksa up harga sbb i will do it only for those yg betul2 minat pada kerja saya...kalau nak hire saya just because of i offer harga murah , im soo sorry.."

shahrilmustapha on June 10, 2010 at 11:39 PM said...

Yeap.. Shafeeq sangat2 bagus.. I have trained him for the past 3 years.. He understands apa itu wedding and he will do "no-nonsence" when it comes to wedding photography.. Umur dia baru 20 tahun tapi dah start dalam bidang ni since umur dia 16tahun.. Very2 positive feedback dari ramai clients.. Gambar2 yang evergreen even 20 tahun akan datang..

kay kamal on June 11, 2010 at 12:45 AM said...

itu diaa apabila sifu nya berkata2

shahrilmustapha on June 11, 2010 at 2:13 AM said...

kekekeke.. Mesti la UP student sendiri kan? ecewahhh.. :P

Yanie on June 11, 2010 at 9:13 AM said...

Aik, i didnt mean to hire him because his price is way cheaper. just asking for the quotation and do comparison, the price doesnt matter actually, what matter to both of us (me and Mr Fiance) is the quality of the artwork, kan? Initially pun i asked him on price for whole package, then only i asked what will he quote for shoot, edit and burn....haish..but anyway thanks kay for the info ya! :)

iedayah on June 11, 2010 at 10:45 AM said...

kay ctiknye pic kt shutterclickphotography 2..hrge pn affordable ek..

aini on June 11, 2010 at 11:38 AM said...

kay..thanks 4 sharing all the info..hehe... =)

masmOna on June 12, 2010 at 10:38 PM said...

nice info kay walaupun macam tak membantu sangat i yang duduk di kuantan ini hehe :)
semua pun cantek lah boleh jadi pening. tak tahu nak pilih mana satu.

kay kamal on June 13, 2010 at 9:02 PM said...

iedayah: itu la sbb i promo..cz i myself on a tight budget

aini: no probs,babe

masmona; u lak watla for pahang/ timur nye survey..then bole benefit sume yang kat sane..hehe

masmOna on June 13, 2010 at 10:10 PM said...

erk? wahh! i kene jadik macam u lah. kene rajin survey-survey pasni. kalau i dah cukup bahan baru boleh hupdate. hehe

kay kamal on June 14, 2010 at 12:06 AM said...

masmona: harusss~

Lembayung Senja Photography on September 24, 2010 at 1:04 AM said...

thanks for the advertisement! hehehe

Post a Comment

it would be nice to hear from you..spill em here:

 

Musings of a bride...has been Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare