Monday, June 28, 2010

Henna

Posted by kay kamal at 8:06 AM
Doctor baru kahwin ye....ni soalan bertalu2 sepanjang 3 hari i got from all nurses,patients and other people i met cz i was sporting these


Ni i testing 1,2,3 kat Plaza Alam Sentral. Saje nk tgk the outcome. Mcm ni i wat rm7.Dier tak fine cz akak tu kate gune maharani nye inai is gel so from the tubing dier flow and takle nk fine-kan sgt( mayb bole if guna lidi of eyeliner brush..hehe.) tapi since customer dier byk suka yg ni sbb kaler dier nice. And sgt cpat jadik merah cmni.

And after 5 days..it faded..uh sedey..maknenye if wat nti kang mase tandang kne re-do balik...melayang lagi $$$



My dad dga RM70 for both kaki n tgn (if wat kat kdai, dtg umah std la RM150) so he decided to do a stencil for me. I kata okay, we will test that, tgk tegar tak my dad nk ngukir stencil tu satu-satu. he has 4months to complete the stencil for me.hehe.

Kedai akak tu 

Walk in Design Shop (ade jual brooch,tudung gak)
Lot 1-06 1st Floor,
Plaza Alam Sentral,
Jln Majlis Sek 14,
Shah Alam

Kak Norwati Hassan
017-346-6206

be sure call dulu. she is frenly and has been doing this since 2005.

She has a facebook page too...nnti i carik.hehe

10 comments:

iedayah on June 28, 2010 at 8:30 AM said...

yang,wrne da nice giler..tp cpt sangat lak fadednye..if u nk try,cb u try cll this num 0182563230..tht day ai jln kt area jln tar ad aunty tu bg while die pakaikan henna pd sorg bkal bride..hihi

ally on June 28, 2010 at 9:11 AM said...

wah..kaler yg cantik k..tp faded cpt..nak wat lg sekali before majlis bertandang, mcm leceh juga ya..tp, ape pon kaler tu mmg menyerlah..

ElyaElmo on June 28, 2010 at 10:12 AM said...

oowh cantik..menarik...
tapi elya mcm nk cari inai tumbuk jee nnt...hu3

farahfatihah on June 28, 2010 at 11:10 AM said...

kay, d color so nice!!! oo kat PAS ek..ok2 tq

miss nona on June 28, 2010 at 12:11 PM said...

alahai bstnye ur dad...siap nk wtkan stencil..

ZARA on June 28, 2010 at 12:53 PM said...

saya nak buat sesaje gak!!! testing testing kan? my mom cakap masa dia kawen dulu kena apply dua kali sbb tak merah enuff..

so maybe kalau i try kulit i get use to it nnti dia terus merah... ada tak gitu? hahaha

syanaim on June 28, 2010 at 2:07 PM said...

::dear..my frens pun ari tu buat kat situ..tp tu rr yg kaki dia x buat kan?hurmm..mahailah yg nak kena dtg umah..::

thezaila on June 28, 2010 at 4:20 PM said...

the colour is very nice...cantik punya merah... teringin juga mahu berinai sedekian rupa tp my tok wan and my other half x suka.. plus.. kulit saya yg gelap,maka kurang cantik jadi nya.. *sigh*
maka, tiada lah inai sedemikian rupa *double sigh*

MY on June 28, 2010 at 6:52 PM said...

cantik.. tapi kalau kena buat 2 kali cm kurang menarik.. but then on a positive side. boleh dpt 2 gmbr ngan design henna yg berlainan... (>.<)
I was impressed with ur dad btw.. As miss nona said.. siap nak buatkan stencil.. How cool was that..

kay kamal on June 29, 2010 at 10:37 PM said...

iedayah: jalan tar? jauh gak but i can try. tq

ally: itu la. nk tggu yg tgn kering pon 2 jam tau

elya: kalau arwah my grandma ada, bole la. she used to be pakar inai...

farahfatihah: check her out~HUHU

miss nona: kalau dier tegar.hahaha

zara: so far tak pnah la dga cmtu. tp henna maharani ni ade bau chemical..mayb dats y merah kot. tak natural da.tapi asal merah belasah la labu

sya: dier wat la kaki..u la kne tggu lama situ. sanggup tak sanggup je

zaila: mana ade u gelap.lol..my granma tak suka sgt kata mcm hindu tp i nk gak.hehe

my: tapi henna 1st layer tu tak fully faded...just kne lukis on top of it je..so~ still dpt design sama

Post a Comment

it would be nice to hear from you..spill em here:

 

Musings of a bride...has been Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare