Monday, July 5, 2010

Sneak Peek Kain Nikah

Posted by kay kamal at 9:26 AM
It took us FOREVER  in this quest of searching my kain nikah and alhamdulillah it is all over...

Dah kau tim ngn my tailor kat Terengganu nak anta masa raya cz she sed she has alredy cleared her time for me. Pepun I'm her 1st priority. And she said since kain da elok, no need for further beading sume..2weeks-1month is sufficient. And i realy hope she delivers. So far im cool w her cz she does my baju raya since i was like..erm..form 3? 10 taun tu~!! She also did my baju tunang which was a direct replica from majalah pengantin design dia. Agak decent la for a non-designer,kan?

Anywho....




and the more minute details of it... i mula2 nak cari kain yang kaki dier meriah tapi badan kosong tapi cmne tah last skali my mom my sisters sume suke ni and i figured..yep,mmg cantik pon..okay i tipu..mmg cantik sgt!

4 metres of lace inclusive satin lining and a credit card swipe later...we left a happier bunch..hehe



11 comments:

Amalina on July 5, 2010 at 9:34 AM said...

eheemmmm...(dgn jeles sy berkata) chantekkkkk!!! =)

farahfatihah on July 5, 2010 at 10:12 AM said...

hi babe..sgt cantik ok!!!!!!

Cik Belle on July 5, 2010 at 11:32 AM said...

yeay!! dah dapat kain nikah idaman.. cantek beading nyer..

hana yoriee on July 5, 2010 at 12:36 PM said...

yeay..nnt boleh tgk teaser bila bj dah siap plak..hehe..

MiSS NaDieYA on July 5, 2010 at 1:59 PM said...

cantik la ur kain nikah..my baju nikah pon dah ade siap2 beading..so,takyah nk sush2 jahit lagi kan?..so,bleh jimat kat situ..hehe =)

~aina~ on July 5, 2010 at 6:19 PM said...

sgt2 cantik kain nikah u!! my tailor pun did my nikah & bertandang baju.. save budget sgt2 kan.. :)

^fafau^chipshana on July 5, 2010 at 8:07 PM said...

cantekknyeee kain u kay!!!!
(tanda seru banyak maknenye mmg cantek oke hihi)
oke x sabar nak tengok bila baju u da siap plak =)

kay kamal on July 6, 2010 at 1:39 AM said...

amalina: lol, tq2

farahfatihah: hehe..tq.tak sbr tgk rupa baju

cik belle: mau naik menguap kot SA tu..bukak itu,tak minat ,bukak ini pulak..bla bla~

hana yoriee: eh~ mesti...ngn hrpan kat umah da dipasang Unifi masa tu..now net umah kemuning pakai maxis berukband. kat melaka gak yg bgs

nadieya: initially igt nk bli chiffon plain then bead.pastu tetbe nk bli beaded chiffon tapi chiffon adalah sejenis kain sgt mengada senang tertarik benang sume and im a VERY UNGRACEFUL (ckp je la clumsy) person..thus the lace

aina: tu la, if tailor tu reti n da biasa y not?

fafau: macih2...i sndri pon tggu masa nk g ganu nk tailor it (design baju masih berubah2, my mom tak suke design asal,T_T)

Leonora Halim on July 6, 2010 at 8:21 PM said...

saya suka!!! saya suka semua baju pengantin sume B2B!!! ehehhehe.....

masmOna on July 6, 2010 at 9:33 PM said...

kay cantek!! =)
colour ape act beading tu eh? i tak dapat nk define the colour lah..hiks

kay kamal on July 7, 2010 at 4:59 PM said...

amalina: ihihi..*blush*

farahfatihah: penat woo carik

cikbelle: tu la..finally. tqtq

hana yoriee: i cant wait meself!

leo: i like too..lagi bes kalau ada duit baaaaanyak pastu bole ada baju baaanyak gak..*ini nafsu bercakap,bukan i*

masmona: erm..color pearly white with goldish threads

Post a Comment

it would be nice to hear from you..spill em here:

 

Musings of a bride...has been Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare