Monday, March 19, 2012

Sanding Review Series: Wedding Consultant

Posted by kay kamal at 10:49 AM
My wedding provider was the Davency Wedding Workshop. Masa tu (Dec 2009) me & Luqman pegi la PWTC nye Pameran Pengantin & then beberapa lagi pamerans before deciding on it. Masa tu kami dua belom keje lg so nk kawen disponsor parents berpada-pada la,kan? uhuhu.

Since my lappie da rosak & all the pics kinda died with it, check out this blog to tinjau tempat ye.

We took the Pakej Dewan costing us RM 4988 inclusive of :

-Pelamin 5 panel (if nak 7 panel kne tambah fulus sket)
-Aksesori pelamin such as kipas, alatan merenjis,bantal tgn pelamin 





-3 pilihan baju: 

I choose the combi of pink & grey for my Sanding. Inclusive of kasut & accessories but sumpah i tak suka kasut dier cz dah la empunya bdn ni kaki gajah (size 8/9 @ 40/41 depending on design), & diorg nye design sume jnis half shoe 2 inch heels.. boring la for me.

Also hand bouquet disediakan but dgn hebatnye my maid-of-honor sister tertinggal my white lilies (bole pilih bunga sndri) dalam peti sejuk kat umah!!! Stress gile mase tuh. seb baik my wedding coordinator, Aunty Halimah was fast to cilok some flowers yang buat decor tangga jadikkan bunga tgn. haha.

Actually the baju is from 2 diffrent sets but combined em cz again, my size nih susah nk carik. Nak kata slim, tak slim, da dpt lebar yg seswai tetbel senteng la pulak. Mau satu studio i tried on baru la ade yang berkenan. Hoho. 

One thing dat is nice about this studio is dat they allowed us to try & try & try.. tanpa byk mulut . huhu sgt sooka!



As for outdoors lak, we choose a modern pair & another songket pair. Inclusive of accessories.I love love this dress cz the intricate design n also the trimming effect (ewah~) . The head gears tu pon memula (for the dress)  Luqman cukup la tak suka..but i kept to my stand mau jugak. Tak nyesal sesaat pon. huhu. I loved it!


Memandangkan outdoor nih diambil 2 hari lpas sanding, so kitorg mls la nk hire MUA lagi (sbb duit pon tight) makanye kitorg dress up ourselves. Make up sume sndri. huhu. 

Luqman lpas sanding pon da pandai ikat sampin ala2 bunga tu. Jimat kami.. hehe


Pilihan Baju ade Lace, Songket, Gown & Costumes
however if korang ade nk wat baju ikut size & design sndri, bole bole.. sila tambah RM 1500 & ur dream baju will be done by their talented designers. Tapi baju tuh diorg simpan le.

- Photography & albums. 

Photography bundled for nikah & sanding. They have many photographers attached to the wedding workshop. I chose Shidi. He is a bit shy. No tepon pon takde bagi. Tapi pepun korang leh ask for portfolios. 

albums: 
1 bijik 12x10 - 20 pages -50 pics
1 bijik 12x15 - 20 pages - 50 pics

frames+ foto:
1 bijik 20x32 
2 bijik 8x10

plus 100 keping 4R of ur choice.

Make up for Nikah & Sanding. Bole pilih ur own MUA based on their portfoilio provided they r free & trial makeup ade additional charge at RM 100. 

I chose Kak Linda. Check her work out in this post.

Overall services diorg memuaskan. Nk kate tiptop takde la.. bole bagi 7.5-8/10 in terms of services & barang2 sume . If pandai pilih & u r an early bird, Insya-Allah akn dpt yang baik.I was happy with mine.

Last I checked w Mr Lee (Oct 2011), harga pakej dewan da naik jadik RM 5888.00 

So if nak tau, better g sendri kat Jalan Ipoh or can call Mr Lee at 012-2138774

Btw, the studio is closed on Tuesdays. 

Satu lagi bnde nak bangga. huhu



0 comments:

Post a Comment

it would be nice to hear from you..spill em here:

 

Musings of a bride...has been Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare