Monday, August 30, 2010

Bercuba-cubaan Kad kahwin : Malaysianised Ver

Posted by kay kamal at 6:36 PM 13 comments

Depan


Belakang


I slaved REAL hard on this..please beri comment~ please please (updated w new font)

Friday, August 27, 2010

Guess Its Meant To Be

Posted by kay kamal at 3:56 PM 7 comments
After talking to my mom regarding the two deleted posts of the ones i made earlier which sparked true controversy like hot selling cakes. i hereby would like to seize myself from all the trouble i have caused to myself and the said caterer.

I need to justify again that yes, their food was good tasting and the decor and setting was nicely made. That would be a full kudos. 

I do not have any objections nor would i be obliged to recommend the particular service as far as my own experience is concerned. It is only appropriate for me here to express my sincere apology to what has happened to the service provider as because of my negative review, they have lost a potential customer.

I would however advise strongly to the service provider to improve on their PR skills and treat customers well eventhough the customer can be hard on them as this is their nature of business. This is as a word of advise, not condemn.

I hereby announce this case closed.



....and  i can get back to studying...

Sneek Peek Baju Nikah

Posted by kay kamal at 10:27 AM 5 comments
Tak mai berkata byk..just dat nk gtau baju yg wat kat Indonesia tu da siap and...im in LOVE with it!!


Me and my sis...dearest MOH w our nikah-day dresses..(we wun be free hair dat day..ni testing kat umah je..itu psl free hair)


Ni lak ble digantung..

All the pics bole enlarge by clicking ya..

P/s: still exam fever.. (bet u peeps da boring dga kay ber-exam..sigh~..n ye..exam saye sebulan w 11 subjects)

Thursday, August 26, 2010

DIY Favour Bags

Posted by kay kamal at 10:12 AM 17 comments
What happens during a partiular weekend? ...Mesti la ber-DIY! (p/s: ini scheduled entry cz saya tga bertungkus lumus blajar n exam..ewah~ and we need ur prayers pls..do pray us pass)

These are the ribbons me, my mom, my granny, my aunt and my sis duduk tgk CSI supersunday sambil wat...mata tgk tv tgn mau jalan ye..



The TQ tags..remmber this? Yang kat bawah tu all the tags..3000+ in total



AND.......











TARA!!!! (so far 1000+ done....2000+ to go..sigh~)


I beli paperbags ni kat pasar borong melaka (berdepan melaka sentral) ..trus 3000 keping i angkut sbb cheaper that way.hehe.. and the chinese aunty is really sweet and nice.


To me they look nice (chis perasan!) and they fit the budget. So why not  u B2B gv it a try?



Tuesday, August 24, 2010

Sneak Peek of My Wedding Ring

Posted by kay kamal at 10:00 AM 12 comments
Kali ni my turn... haritu da his ring..

Ni i bagi sikit je ~
Material,white gold, and diamonds of course...hehe..again bought it masa ade sale itu hari di sebuah gedung emas tempatan di shopping cmplex di PJ *apa punya ayat nih?*

Anywho~ inila dia! Nk tgk full kang tggu 26.11.10 nnti ye...insya-allah


Wednesday, August 18, 2010

Destinasi Hornymoon Impian....Abah Said NO,so~

Posted by kay kamal at 10:59 PM 18 comments
Remember this entry? ...Saya dgn sedih hati mengumumkan...*drumrolls* bahawa impian terpaksa dikuburkan begitu sahaja..bole tak i lupa bulan 12 is so like the musim tengkujuh di Terengganu~~ mau hanyut me and cik hubby kang da jadik jejak kasihan...*mintak simpang*

So, my dad trus bagi seperkataan "NO" pada saya tanpa sebarang belas and kata..why not go here instead?

i pon surf la..tempat yang SELALU suma org pegi..but my last trip was like..erm,10 years back..i guess it is only time for me to go back and say hi.. lagpon dkat bebenau ngn kampung Luqman..so~ y not kan. Da la accommodation fully sponsored by my parents. They have some kinda mmbership at this place..so it is FOC! *yerp, u read em rite! tak perlu gosok2 mata, buat merah je.hehe* 

Mari cuci mata..ZASSS!!

Arial view..ni kne naik heli baru bole dpt pic camni..so,sila jgn expect i bawak balik pic honeymoon gini macam,ye..




The Sea chalets



View from one of the sea chalets


Temapt lepak yang sungguh cool..rasa mcm orag kaya melepak disini..*eceh~*



Lobby yang gah..haruslah ade sesi bergambar nnti



Again swimming pool would be my fav hangout








Ni forest suite dier yang i sgt jatuh hati..kene add on nih nak dptkan this room.ngeh ngeh ngeh











Lagi pulak bole beractiviti ni..lagi la I suka~!! hehe



Jelita sungguh tempat ini...ah~


Must make sure abah book cpat2,tggal 3blm je ni..kang penuh!...*kiasu sungguh*

Saya tak sabar nak honeymoon~!! *gatal bebenau B2B ni,kan?*

Monday, August 16, 2010

Calling for Vintage Lovers!

Posted by kay kamal at 10:28 AM 9 comments
These bole la gune for Tq tags or envelope labels cz they are really classy looking. Just look at them. Though I memang bukan a fan of vintage and kerawang2 tapi i know some of u peeps out there suka,kan? So y not share alang2 dah ter-come across,kan?


Segala designs ini boleh la u olls carik kat sini ye....

And they are FREE!

Thursday, August 12, 2010

Dress Up Ur Drinks Booth

Posted by kay kamal at 10:25 AM 6 comments

Martha Stewart Weddings always have something cool to offer...u can get em here!

Wednesday, August 11, 2010

Help Needed!..regarding Canopy Vendor

Posted by kay kamal at 10:33 AM 8 comments
Frens, im having a prob..not la biggie but memenyampahkan...

camni...

dewan yang kitorg sewa tu comes along w
* 40 round tables (10 seater)
* 400 banquet chairs
* meja pengantin 
* meja door gift
* meja guestbook

BUT....

no lapik...no decor...no sarung kerusi

now ni, my caterer kata takkan ade discount sesen pon if kitorg nk sewa the lapik and sarung and decor meja pengantin tu  tetap dier kire RM 3000+  for renting lapik aje...if nk rent skali ngn chairs and tables pon same je harga..

my question.. ade tak antara vendors yang u guys ade..sanggup quote harga yang for the items i need je..im expecting to use upto rm2k+? logic la half price kan? 

PLS HELP ASAP... tq frens

Tuesday, August 10, 2010

Sweet Indulgence(s) Part 2

Posted by kay kamal at 2:02 PM 10 comments
Sambung dari entry lepas...

Dalam gatal2 mencarik buffet2 ini terlintas pula di perut  kepala...alangkah bestnya kalau ade choc fountain yang amat gah itu. bole jadik centrepiece dewan tau! Tak payah nk decor ape lagi. Dah la ade byk pilihan!


Siap bole ade white choc


Multicolored choc..


kalau takde budget yang beso, amik yang medium sized nih. still comey ape~



tapi kalau da tade fulus tapi gigih nak jugak,..bole la kite amik yang ni..rasa sama je. masuk gamba still nmpak cute gitu~


Ataupon kite wat cmni...Cake buffet! Potong kasik siap2 so dat tak messy...ha~ pandai tak? (tapi kene la amik gamba dulu before ptg..nk cantik nye psl)




Tak pon yang da siap kecik comel camni



WAH sgt terliur okaaaay~~

Sekarang persoalannye...how much am i willing to splurge on this...and will I be able to DIY instead and save me bucks...hurm~


Monday, August 9, 2010

Award From Nora a.k.a Aira, B2B's do claim urs too!

Posted by kay kamal at 10:22 AM 1 comments

Tq so much bagi me this award... and lagi sorry amik masa laaaaaama baruu g claim..

For info kawan2 sekalian..i m actually on a hiatus skjap tho blog seolah2 hidup cz i scheduled some entries so that i do not look like sudah ditelan library... *taktik yg digunapakai masa g bandung*

This is cz my exams will b 18 days from now till 25 Sept 2010...Library hours 8am-1am...today ngelat cz Luqman kuar g renew paspot so i stayed back home instead.

Pepun pls doakan kami sume pass dgn cemerlang n sekali harung *tak perlu repeat2* and pass this finals. Tak sanggup da pegang title student..has been too friggin long.

Award ini saya nk perturunkan kpd sume B2B yang lain yang byk membantu saya in my ups and lows...that helped share ideas and quotes. Share laughters and some tears...

to brides saying their I-Do's whilst im having exams...sorry seribu kali sorry im unable to make it there but i pray for the majlis and ur new journey to sail on smoothly.

Nantikan more updates skali skala bila saya ngelat! =P


Saturday, August 7, 2010

Cadangan Design Pelamin Sanding

Posted by kay kamal at 7:02 AM 11 comments
When it comes to pelamin…mmg I cerewet. Cz the dewan yang nak pakai tu the stage is mak aih, besau! Kang pelamin yang salah pilihan, nmpak kecik kerdil je tga2 pentas tu kan da tak best. Pepun, I wanted something elaborate yang bole cover the whole area..at the same time kalau pelamin besar, bolehla family and kengkawan reramai naik atas pentas and yet pelamin tak nmpak tenggelam, ye tak? Pepun, pilihan hati nk now ni kerusi yang besor ade diamonds mcm El punye…tp Luqman lak cadangan asalnye kerusi single2..tapi tgk El buat cmtu rase mcm lebih mesra la pulak..hehe

These are among the inspirations I have in mind. Nampak mcm lebih kurang je kalau perhatikan lama2. Tapi ada la distinguishing features here and there. I mau bunga pink, background pink. Pengantin pakai silvery-gray-pink and the krusi kaler hitam so nak pengantin nampak pop-out *bole ke gitu?*


Tapi my vendor takde la pulak kerusi putih..aish~

Byk design i bakal letak ni byk panel2 tau..sila jgn naik buhsan








Kerusi camni tentatively yg  Luqman mau






Ala2 English garden..comel,kan?



Yang mcm rumah lagi cute tapi my mom takmo



These lak designs yang sgt unconventional tapi saja nak letak gak sebab suka.hehe

I mau kerusi camgini lak...*berselisih pendpt disitu*


Retro wa ckp lu..tapi Luqman tak suke LANGSUNG






Apelagi la yang i nk ngarut kat my wedding planner ni? hohoho




Thursday, August 5, 2010

Sweet Indulgence(s) Part 1

Posted by kay kamal at 10:25 PM 11 comments
My mom sure akan reject sungguh2 idea ni tapi nak taruk gak! hehe

I so DREAM to have this. masa nikah would be more appropriate cz ada less thn 100 people..so tercapai lagi la nk laksanakan tu. If sanding tak larat la pulak I nk kena sediakan for 2000 org kan~

I sgt suka ini Candy Buffets..lihatlah how tempting

Siap bole ikut theme color lagi...aih~ I soooka!













Usually orang akan letak lollies,marshmallows, gummies, mini cotton candy puffs, jelly beans, gumballs, liquorice sticks...ade yang i tgk ade taruk cuppies and macaroons gak. Wah so nice! * i have sweet tooth yg sgtla melampau*

This one available in malaysia from TheWeddingHeaven. But again i dun thk ill be able to fork out that much kot.. =[




Pastu another cheaper alternative (which is also the in-thing now in US) is the cookie buffet. Jadi cheap if u bake sendiri la..tapi i rase takde masalah kot nk bake for 50 people. I mean stakat 6-7 dozen ok kan?..kan? *mula doubt ability*









 

Musings of a bride...has been Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare