Tuesday, April 27, 2010

To Answer Hazlynda

Posted by kay kamal at 6:32 PM 0 comments
soklan beliau adalah :


(1) ape yang kalian nak tahu mengenai kombinasi warna dan lighting?

- i dun really like yellowish tungsten light cz nak btulkan white balance so dat tak nmpak jaundiced adalah sgt susah. and also, kalo photographer nk bounce light using the wall, colors paling elok i tried so far is white and light blue.
 NEVER yellow. So if nk wat yellow combi tu..try w a pastel-er color or cool colors-



(2) adakah warna tema penting utk sesuatu majlis perkahwinan?

- to me at least. it speaks personality and artistic value!-



(3) adakah pilihan tema warna mengikut selera anda atau tunang?

-for bertunang, totally my own. for nikah, me and him, for sanding, mine. for tandang, entirely him. Fair n square-



(4) adakah pilihan warna mengikut trend mase kini atau warna kegemaran anda?

-simply cz i like it. tak mesti trend will always be in trend,kan. asal lagi 20 taun my kids tgk my pics pon still akan puji majlis nmpak lawa is the key. hehe-



(5) apekah keinginan dan keperluan b2b utk merealisasikan impian perkahwinan anda?

-keperluan: masa, tenaga,usaha dan $$$. Keinginan is subjective. but i want mine to be meriah,very the ramai people attend, food tak berlebih sgt,people tak rasa burdened to attend and i feel happy in the end of the day..without breaking out of my budget-

(6) adakah anda setuju bahawa kombinasi antara tema warna dan pencahayaan itu penting utk menjayakan sesuatu majlis itu?

- one of it la.. end result msti nak gamba jd lawa,kn?-


hope i answered ur Q,sweetie

Sunday, April 25, 2010

Activiti Hujung Minggu Ini

Posted by kay kamal at 11:43 PM 4 comments
Weekend ini weekend yang tak la berapa productive kerana masa sgt mencemburui.. study langsung tak terjalan. Kerja kawen terbengkalai konon nak pergi jumpa wedding planner trus tak jadik cz ada sedara2 jauh nk dtg melawat..makanya~

I tolong my aunty wat bunga stoking for hantaran nikah! At least blaja sumthing new,kan?



Ni la hasil sedikit sebanyak..hehe


Dan...ni projek yang lama terbengkalai... beli yet mls assemble




Terlupa pulak nk upload hasil yang dah siap..hoho..

Tu je cite kali ni. Nak kne siapkan repot! Babai~

Thursday, April 22, 2010

Our Photo Montage Video...DIYed by Me

Posted by kay kamal at 12:39 AM 6 comments

This video was made by me for us..hope u guys like it. This is to mark our days being together. To us, to our engagement and to our future.

Background music: Love Song by 311..yes,it is OUR song..

P/s: its just a beginner level photo montage i finished making in 20 mins. hehe. sumenye sbb tgk syam's vid for lia.haha

Tuesday, April 20, 2010

E-Day Review Series: The Food

Posted by kay kamal at 8:52 PM 13 comments
Ada ingat my promise nak cte pasal food? Sesape tga puasa sila jgn baca, yg tga kebuluran, juga elakkan scroll down. Yang sedang diet sakan, tergantung kecekalan hati anda. We clear now? 

Okeh mari mulakan dgn kambing golek yang siyes sedap dimakan bersama mint thyme sauce and salad with 1000 island sauce. Ni je kot THE ONLY food i managed to eat cz bizi (body) sgt melayan suma org aritu.




Nasik minyak (ya, kalau nikah2 siap2 aritu pon bgs,kn?) yang sedap boleh dimakan begitu sahaja.



Ayam goreng berempah ini sgt sedap da saya hanya berjaya merasa lepas umah da kosong (9pm) lalu makan dgn laparnya sbb last meal was mlm smlm kol 9pm...kambing sekeping dua tak kire la,kan.. hee~

Sebelah is kuah dalca. Cukp rasa,cukup pekat. Cukup segalanya


Ikan masak goreng sweet sour (somewhat). This one a little dry but is overall nice. Nothing too much of a WHOA but nice.



Sayur campur chinese-style stir-fry. Fresh sayur dier. Manis2. Crunchy.



Ohya, lupa..i ate this too semangkuk.hehe..







Laksa terus tak sempat merasa but from testi kengkawan diorg bagi 5.5/10 so i guess ok-ok la.



Sotong sambal yang tak bape pedas sesuai untuk dimakan oleh my youngest sis yang takut pedas and kurma daging yang pekat dan berperisa penuh. Recommended.



Kuih ni pon sempat merasa kek gula hangus *my feveret!* je...yang tepung pelita/kuih bot tak sempat sbb cpat sgt org sapu licin..sdap bebenor kot.


Buah dier pandai pilih. Mmg siyesly manis and crispy. Ada 2 choices je tapi itu pon org da cukup rambang mata.



Rojak buah, acar buah, kuih pudding jagung, ulam2 and also mee jawa. Hoh, amik ko..mau tak meletop perut..*actually ada nasik dagang gak yg my grandma masak tapi tak sempat nk amik pic masa tu cz majlis da start*

Patutla my frens duk ulang alik, ulang alik..nak merasa suma la kot. Ruginye sndri tak dpt nak mkn sgt. Tak sempat! Mmg bagus la pengantin ada makan beradap..kalo tak pengsan hypoglycemia la saya..

So,sesape nak quotation from this caterer, sila2 la tggalkan ur email in the comment box below. Food bole gerenti sedap..hehe. Ouh tidak, mereka tak bayar saya mempromo mahupon memberi diskon. Ini ikhlas dari hati yang suci ini ~ewah~





E-Day Review Series: The Setup

Posted by kay kamal at 1:11 AM 3 comments

That fateful day i woke up at 6am, solat subuh and then terus capai mop and started mopping again. Clear atas, bawah and ground floor (umah 3 tgkat amat letih nk kmaskan hokeh!~) then by kol 8.45am g mandi. From that time onwards I tak amik tau langsung whatever that is happening downstairs sbb B2B nk bersiap almaklum mekap sndri. huhu.

So most of the pics are credits to my lovely sister.

This was the tangga nye decor. My aunty made it for me. Kain organza tu credits to Aunty Rohaya, Aunty Maly's (m mom's eldest sis)  best fren. Ni actually she bought for cucu comel montel dia (Inara) cukur jambul/berendoi. And my aunty kalau kengkawan dia nye events, mmg keje tangga sub trus kat A.Maly.

And I LOVE THIS TANGGA DECOR! hehe


Total tangga look. Mmg trasa pengantin ah turun tangga ni. Trust me.. lagi pulak mase suma mata duk pandang..wah wah~! rase sgt concious yang sgan nk bertentang mata org2..ewah~



Ni my pelamin mini + dapur+ my dad yang blom bersiap.Masa ni karpet pon tak roll out lagi takut habuk kang org pijak2. Karpet ni shaggy type, silk. My mom sgt jatuh ati ter-beli masa she shopping sorng2 kat Jln Masjid India. It was Rm1500. LEMBUT AMAT2 karpet ni rase cam nk guling2 atas tu all day!



Buffet setting. Caterer ni from section 7,Shah Alam. Food dier da la byk jnis (amin stall style) and SGT marveles. They dun hav a blog ke ape ke but if u people nak the quotations, i can mail to you. Just leave ur email down there. *E-Day Review Series: Food will be coming up soon*



Ni the khemah seketul with the theme colot white,pink and (supposed to be) brown. Simple je. Takde kerusi berbaju beriben bagai cz my mom say no need nak tambah pulak RM1.50 per chair kann~
Total ada 10 tables bawah khemah tu.So, at one time can fill in upto 100 guests la.



Ni setup abang Kambing Golek yang SGT yum2!~



Ni another view pulak.Tadi from umah ke-luar. Ni from luar ke-umah view. From left-me,aunty gayah,me mom,aunty normah, my youngest sis-kamila and my other sis-elish.



Overall I sgt puas ati with the setup yang simple but practical. Not to OTT (over the top) tapi takde too simple for my liking (by now u peple shud know how i like extravagant looking stuffs.hehe). I do wish however for the kipas2 beso ala2 starbucks tu being around cz it was quite a hot day. My makeup kinda slipped by the time da kol 3ptg..(tapi i pakai kol 9 pagi la) due to the heat and peluh2.

My nikah mom said nak simpler cz nak ajak family ONLY. And again on a limited budget..(how i wish im alredy working w my own money to spare..aiz~) So, i guess i have to start thinking now la cmne nk bg nmpak simple yet elegant and not cheap. hurm~

Ideas anyone?

Sunday, April 18, 2010

I Got Tagged Again..hehe (by Mas)

Posted by kay kamal at 11:55 PM 4 comments

These are the rules:

1. Go to your photo files…Select the 8th photo folder.

2. Select the 8th photo in that folder.

3. Post that photo along with the story behind it.

4. Then challenge 8 blogging friends to do the same!

so,my 8th picture in my 8th folder is...


My goofy Mr Hubby-2-b
We were in Jonkers walking around while waiting for his sisters to finish their window shopping and found these in one of the roadside stalls. I miss having time to have a good time. And I miss my Mr H2B though he is just living 500metres away from me.haha..gedik

I'm tagging:
1) Yongnana
2) Fafau
3) SyaNaim
4) HanaYorie
5) Pya (opiya onel)
6) Lyana (her thoughts)
7) Farah Fatihah
8) Relyza

E-Day Review Series: The Dress, Accessories etc

Posted by kay kamal at 9:02 PM 0 comments

I bought this drees punya kain longer than most people can imagine. The kain beli kat Udupi during  Sem 5 and now I am in Sem 10..this baby waited for 4sems+ (about 2 years) before it was shown to the world! See how looking forward I am into spending my life with this sweetheart of mine?

Anyway, It was actually material for punjabi suit. White matt satiny material for the lining and the lace (full 4 metres) was pakaged together as a set. Masa nak beli tu i called my mom to ask her ape kain yang sesuai and she mentioned only "sweet, not over the top, preferably pastel colors" and upon seeing this kain, mcm ada deja vu...trus je sambar. hehe.

I sent it toKuala Berang, Terengganu for tailoring. My grandma was the one setttling the whole affair for me. Yang amik, yang anta *dan yg bayar..tq TokWan!* . The design was almost a direct copycat from last year punya Pengantin mag. Tailor itu agak hebat,kan?

Tudung and veil pon all the way from Trengganu as i really was kesuntukan masa n tak sempat nk g cari2 dah. so i seah sume kat my TokWan and Cik Ngah *abah's sis*

My kasut actually ada je dlm bilik. Pink colored beaded flats, beli from india gak. Tapi terlupa nak bawak turun hasil terlbih bizi aritu..aih~

Overall my whole outlook dat day i boleh nk puas ati except dat i put on 2kg right before the event..sgt heart wrenching.. 




Sedar tak kain dier ala2 payung/duyung? hehe . I like!And the lengan is Saloma style. Ni pulak from the back..yep,agak gempal disitu



From another angle.Button kat dpan tu tade fungsi pon. Ada zipper at the back



Side view. Ni masa tga tunggu Mama Luqman dtg for menyarung cincin. *ada nampak itu muka nervous?*



Details of the veil. I like the veil tapi since i ni sgt tak ladylike dan berjalan pon macam godzilla...ramai org yang sedang elok bersimpuh/bersila atas lantai muke ter-kena libas ngn veil yang gila panjang ni.hehehehe sorry.

And ohya..accessories plak.. The 2 abngles are my mom's..white gold and rows of diamonds. Gerun masa pakai.hehe. My grandma insisted on the rantai emas yang panjang meleret tu.katenye bagi naik seri. and the bracelet-necklace set pon my granny bought for me when she pergi holiday ke Sabah like a month before the E-day. 








I so love my E-day dress.& since baju ni da ter-lbih vogue lak *at least to me la*..da tade idea for nikah nye baju.isk. Da la kain kat cni lagi pricey and choices dier same for evryone..uh~sdey..

E-Day Review Series: The Ring

Posted by kay kamal at 2:40 AM 2 comments

We bought this ring in Wah Chan Sunway Pyramid after our date in Sunway Lagoon.Mulanye just nak survey2 je.. in the ned ter-jatuh hati so here it is! Beli like 4 months prior to the E-day.Luqman kept the ring so dat i cannot leak its pic out.. he knows im bad at keeping secrets.hehe.

Wah Chan Sunway is recommended. The salesperson Nicholas tu very friendly and sangat la sanggup melayan kerenah sang-B2B ni mencuba hampir SEMUA cincin yang berkenan di mata (like 20 rings kot!) sampaikan kene marah ngn Luqman sbb dier lapo tak makan lagi duk tersekat di kedai emas.

Masa tu pegi merata gak survey, Diamond Platinum, Diamond boutique, My Diamond, Poh Kong, Tomei... sumenye either takle afford or tak minat design..mana tau kbetulan si Wah Chan ni ada the 70%+20% year end sale kinda thingy tu. and this ring is under its special range! Ada sebentuk je in each branch! Ouh maka kami rembat after bertapak disana melebihi sejam rethinking it.

Here are some Close-ups


7 brilliant cut totalling 0.5 ct in the middle,forming a flower. Tak tau la ape color, clarity so-so. Not GIA certified..that would only double its price.



The sidestones are 16 small diamonds (8 on each side) which are again brilliant cut. I remmbered cumulative size was like 0.3ct. I tak bape suke solitaire yang takde sidestones or engravings at the sides..too empty for my liking



And this is how it looks on me. I heart!


Nice kan? *kay mmg pandai masuk bakul pastu angkat sendiri..berat tau tak?*


\

Paired w the merisik ring..*my hand kembang again..tx to the IV drip i had during last year's dental surgery..arrghh~!*


Friday, April 16, 2010

Gigih Berusaha Tangga Kekurusan

Posted by kay kamal at 6:01 PM 8 comments



6 is a big number....tapi bile di kepilkan gamba montel saya sebelum (masa kat india/baru balik india) whereby exersice bukan lah perkataan yang wujud dlm kamus hidup...sgt montel kan mereka berdua ini?

Dan mari kita buat perbandingan 1+ tahun kemudian,hasill gym dan diet yang seimbang


And that,my frens..is after 8kg was extracted outta me in form of hard work and menahan cravings for snacking..

Latest photo of me...after tak exersice sebulan lbih sbb bz nak mati


YES!!! I PUT ON 2KG AGAIN!!!! arghhh~!

So, exersice la anda! Ill post my usual routine later when i have time okay..hitting the gym now..so frustrated w myself



Sunday, April 11, 2010

Darah Manis?

Posted by kay kamal at 2:35 PM 3 comments
Im writing this after my near-accident encounter yang ke-18 kot since i got engaged..

For those who know me.. Im a cekap driver. However mencabar the road pon i will be calm and all.. but since the engagement...

I dunno la. Asyik ade aje je yang nak berlanggar with me. I tak salah memane pon. People tibe2 sgtla tak sopan di jalan. Hampeh btul. Suma kiasu. I drive 60km/h on a normal road..and itu pon diorg try to overtake me without giving signals and all. HELLO!! takkan la takleh tggu lagi seminit?? Me driving has since felt so dangerous.

Yang peliknye, the same thing happens to Luqman.He pon got into so many near misses this 2 weeks..aduhai..laggi 8 months to go hope we both survive. Ya Allah, please help us.

And most importantly, Luqman selama ni the senyap guy yang takde nk go around being flirted at tetbe dpt a text msg from an anonymous kononnye "saw his fb account and nak bekenalan".

Hey,perempuan! Dah terang2 he letak status engaged tu yang nk sebok masuk line tu apehal? U lawa cam supermodel ke u nk suka2 je. ISh~! geram. Seb baik Luqman jnis yang tak melayan. He showed me the text, and deleted it right away.

Haih~ I dun wanna believe it now i have too la. Rupenye darah manis itu btul2 wujud...how about u people? ada similar experiences?

Wednesday, April 7, 2010

Angin Satu Badan

Posted by kay kamal at 10:05 PM 5 comments
Hari ni Luqman ada nite posting. Berjanjilah dia akan pulang awal nak mkn dgn me. And me? berlaparla sampai skang menunggu panggilannya..

Tadi sang tunang tercinta saya itu tepon la...katenye

"Sayang, hari ni mmg hari yang blerrgh, Dr. Pradiptha caught us sampai hospital lambat sket tadi cz we pegi semayang. Pastu dier tak puas ati suruh MO tu sign for us only after 11pm. And MO tu though baik tapi dah dpt arahan strict tak berani nak langgar...."

I AM SOOOOOOOOOOOOOOOOOOO MARAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Siot betul! patut pukul 9pm dah bole release. What the h*** is wrong with you!! Diorg bukan lambat mana pon!! Give some credits la slama ni diorg good students!!

Saya marah awak biar saya menunggu! Saya marah awak biarkan sayang saya menderita..dan yang paling utama...saya marah sbb saya MASIH BERLAPAR!!!! *my last meal was at 12 noon tadi...and im starving.now kdai dah ttp nak kne makan megi ke?*

Melawat Studio Wandet

Posted by kay kamal at 7:15 PM 3 comments


Bagi kami yg tggal di Shah Alam mahupun Bukit Mahkota (Luqman duk situ), nak sampai Stesen LRT/ Rapid KL Cempaka bukanlah perkara mudah. Tapi kami gagahi jua demi mendapatkan videographer yang mana lah tau menjadi pilihan hati kami. Last 6 weeks sudahpon jumpe another one. Janji2 nak bg quotation, last skali hampagas. Fine, u busy..I am jugak. Tlg always igt I ni customer u. U busy cmne pon I yg akan isi periuk nasik u,kan?*ter-emo pulak disini..sorry2*

So atas sebab mereka buat janji yang tggal janji. I decided to seek for (maybe) greener pastures. Maka beralih la tumpuan pada Wandet Entertainment. I tau ni pon pasal I bace kat blog Yongnana. Ye la, encik Wandet tu ayahandanye.

Sampai je LRT Cempaka, seminit kemudian tibalah sebuah 4WD menjemput kami berdua. Lah aih~ dekat jalan kaki je rupenye..like 5 mins if jln ngn bersungguh-sungguh la. Studio dia is in one of the shoplots. The tingkat atas. Masuk2 nampak banyak desktops, alat2 mengedit dan yang sewaktu dgnnye. Studio is small tp memorabilia nye banyak. DVDs of previous work are proudly displayed. Latest from Jan 2010. Earliest (on the wall la) is from 2000! Yes, they have been doing this for a REALLY long time.

They takde la cover wedding je.. I saw ade documentary pertanian, graduation sekolah menengah, Sports day tadika mane tah, vacation photo montages, video clip local artists like Saleem. Pastu ade pass tag for “videographer” on occasions yang ade PM and other VIPs. I ade la tanye Abg Wan/ En Wandet diorg cover mane so far. He said he basically go central and south la. Mostly KL, Selangor, N9 and Johor. Kat belah2 utara ada team diorg yang lain. They do the post-production meaning editing and stuff la.



Dari segi hasil kerja, they manage tp cover all the highlights of the event(s) they took but lack the spontaneity and fun elements. This I will try to counter by being my own director. Also they lack the ability to look at small  little details of the day (like the table centerpiece or the artfully crated bunga manggar the bride painstakingly made etc) but this can be treated by simply telling them beforehand.

It is possible for them to adapt CSTproduction or Jabes nye style. But it will take some time and practice to really get there. However, one thing I like about them is that they are really open to trying new styles and is happy to accommodate our needs. Seeing our demands as a new challenge..and they went “bring it on,babeh~”  Another thing that makes me and Luqman really glad is their pricetag. Can u believe their 3-day event package is only RM 1300? This includes the Nikah,sanding and tandang. And if you have the berinai and berkhatam. It is covered FOC. Yep, u read it right!

Also, they are happy to be there for your pre-wedding at a nominal fee so as there is more footage to make the vid clip more entertaining and banyak isi.

Above all I like the way Wandet Entertainment handle their customers. Really efficient and customer-oriented. They check their email/fb/fb fan page so often if u leave them a mail/msg/wall shout they will respond normally in less than 4 hours! Now that I really like!

Their post-production is only 2 weeks (latest  1month) and their equiptment is a 3CCD vidcam like the one used for filming movies and dramas. Though its color is less vibrant than the DSLR used by CSTproduction, it’s still of a decent quality. Editing is by Apple’s Editing Suite ( tak igt nama).

Since their whiteboard (containing list of customers w their dates and the type of events) seems full to the brim, I can safely say that they have been recommended everywhere. So it simply translates them being favourable by customers.

Despite the slitely oldskool feel of their vids, me and Luqman decided to go with it and give them a chance to take up the challenge. I hope our choice is the best that we could ever make while sticking to our budget. Attitude-wise, I would definitely recommend Wandet Entertainment for all u B2B out there. At least go visit his blog or get in touch with him. Mana tau, he might just be the one u are looking for.

*pics are credits to Wandet’s blog




Friday, April 2, 2010

I've Been Tagged! Are u?

Posted by kay kamal at 7:38 PM 5 comments
tengah la duduk2 berehat2 ber-blog-walking..tiba2 nampak El post my name up..aih~ terkjut! lalu


1) Siapakah diri anda di rumah?
Si tukang bayar bill dan errand runner? ye la anak sulung. kat umah sewa melaka pon same case. haha.

2) Siapakah diri anda disamping rakan?
Erm...a shoulder to cry on, a car to ride in, a kakak to get nasihat from, an internet bergerak membawak gossip, "editor" majalah pengantin (sume nk kawen carik me dulu..haha), and byk lagi tak terucap.

3) 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
1) Mau grad dan jadik Doc yang selamat *ni misi KKM ni*
2) Mau Kawen ngn Luqman tercinta
3) Mau ada duit yang tak pernah kering? *angan di siang hari*
4) Mau a holiday. Just a break eventho kat rumah pon jadi la.
5) Mau jadi the best daughter, fiance, sister,friend that anyone has ever had

4.Siapakah nama pasangan anda?
Luqman Rosla

5.Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
1) He is my joy, my pain
2) He is my gym trainer, my kwn makan bende2 gmuk
3) He is my teacher and my student
4) He is my angel and my devil
5) He is....my EVERYTHING

6.Bila tarikh anda couple?
Takde hari yg btul2 tepat tapi amik 2nd sem Med school la..*now im in Sem 10*

7.Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
After merisik and before the engagement was really turbulent for us...i almost gave up on us.

8.Lagu tema cinta anda?
Love Song by 311 and I Giorni (the day) by Ludovico Enaudi

9.Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
Rajen sikit jaga muka. Moisturiser tu pakai. And, HP please always charged..bahaya tau kalau ur patient in emergency? *workaholic sungguh aku nih*

10.Tag 10 rakan anda yang lain



FarahAJ
Dina
Che'Ah
Xora
ElyaElmo
CikBelle
SyaNaim
Zaila
Jaja
Ellfazira






Kisah di Sebalik DIY Mini Pelamin

Posted by kay kamal at 6:04 PM 7 comments
Initially my cousin Akir kata nak dtg help me out for the pelamin.. mana tau his grandpa from his mom's side in Taipng passed away (Al-Fatihah to arwah) and he had to rush back. So,dalam terkial kial I managed to find some idea to make my DIY pelamin tak jadik pelamin anganku musnah by experimenting.

Semua org yang knal Kay akan kata Kay mmg tak pernah dpt B apakanlagi A dlm subjeck pendidikan seni. Seni bersembang panjang dan (mungkin) seni tari boleh la bagi credit sikit. Tapi the outcome of my min pelamin took me by surprise! 

Ni prototype


from side



Ketahuilah i panjat tangga sendiri with my sis and cousin and aunty (Cik Ngah) helping dari bawah tgk elok tak centre tak. mula2 the bunga kat atas tu takde. but my aunty said it was too empty that i decided to keluakan the pomander ball and make the other crepe paper flowers on the spot nak bagi cukup.

The kain yang gantung tu was actually a sari I bought in udupi 2 years ago. ternampak ade dlm kotak, trus tercetus idea. Good thing the sari is in pristine condition.

Bunga pahar was 100% made by my Aunty Maly (my mom's eldest sis) since memang pon she berseni hal2 ni. Telur tu 100 bijik I rebus sendri and ikat sndri satu2. My aunty kata bunga telur nye telur jgn beli besar..size D or E is good cz takmau the berat melayut rosakkan the rupa of the bunga pahar. Kang meleding lidi dia.

As you know from this enty, kerusi tu memang dah lama ada. Aunty Normah bagi kat ibu 10 years ago. The karpet pulak is my room punya. Elish tlg belikan kat bandung.Butterflies tu abah bli kat Bandung a year plus ago at less than RM1 each.


Then ibu pulak called org TNB mntak tlg anta the pentas. Ni pinjam from the last TNB KL nye tilawah Al-Quran nye setup. hehe.

Finally esoknye aunty Mal mai tgk trus tak puas ati takdak fresh flowers she decided to add some cz she said abes kita distribute bunga telur kat orang..kosong la pelamin tu, The side table nye lapik was arwah Maktok punya.




Akhirnya ni la final result. The fresh flowers were chrysanthemums. Aunty Maly nak tiger lilies but those kena beli 3 days prior.

More details
 







So, berbaloi baloi kan DIY ni tho penat?


 

Musings of a bride...has been Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare